Kierunek gotyku

Help
Forum : Encyklopedia
Poprzednia 1 | 2
Dyskusja na temat artykułu: Kierunek gotyku
AbrimaaL
Matuzalem
AbrimaaL
Atro City Veschov...

2006-05-29 00:11:41 FIELDS OF THE NEPHILIM
Jeśli już wspominamy o Nefilim, to wypada wymienić płytę Zoon (1996), jedną z najlepszych, na których zaśpiewał Carl, a że z innymi muzykami, to już mało istotne.
SEX PISTOLS to nie jest żaden Punk, równie dobrze ktoś mógłby powiedzieć, że to Black Metal, bo Johnny śpiewał "I am an Antichrist". To po prostu dobry melodyjny rock.

KostucH
Moderator
KostucH
Wrocław...

2006-05-29 20:42:42
No, Fields Of Nephilim to fantastyczna kapela. Poznałem ją stosunkowo nie dawno i bardzo przypadła mi do gustu. Najbardziej podoba mi się ich ostatnia płyta "Mourning Sun". Poprstu rozpływam się przy tej płycie. Robi świetną klime gdy się jej słucha wieczorem bo za dnia to szkoda płyty.
"God makes me a cannibal to fix problems like you."

AbrimaaL
Matuzalem
AbrimaaL
Atro City Veschov...

2006-05-29 23:17:48
Ja na szczęście znam ten band już kilkanaście lat i powiem, że za każdym słuchaniem odkrywam coś nowego w ich muzyce.
SEX PISTOLS to nie jest żaden Punk, równie dobrze ktoś mógłby powiedzieć, że to Black Metal, bo Johnny śpiewał "I am an Antichrist". To po prostu dobry melodyjny rock.

KostucH
Moderator
KostucH
Wrocław...

2006-05-30 10:54:08
Ja tak mam ale z innymi kapelami. Mimo to Fields robi na mnie piorunujace wrażenie poprstu to jest niezwykłe co oni tworzą. Wyszukuje ostatnio kapel, które grają undergroundowy gotyk. Ci to dopeiro robia muze.

AbrimaaL
Matuzalem
AbrimaaL
Atro City Veschov...

2006-05-30 13:23:31
A jakie grupy masz na myśli mówiąc undergound gotyk? Gothic to taka bestia, że żywi się prawie każdym gatunkiem ambitnej muzyki od electro, ambient przez rock do metalu i industrial. Dla mnie jednak najlepszy jest taki zmetalizowany gothic, jak właśnie grają FotN, czy np Tiamat albo Type o Negative i starsze płyty Moonspell. A z mniej znanych grup moje ostatnie odkrycia to NFD - grali tu muzycy Nephilim, oprócz tego Malaise, Suspiria, Draconian, Nosferatu...

KostucH
Moderator
KostucH
Wrocław...

2006-05-31 22:37:55
Niestety, serdecznie Ciebie przepraszam, że wprowadziłem wbłąd. O czymś innym myślałem, coś innego napisałem w dodatku nie zgodnego z prawdą. Ostatnio poznałem dwa bandy, które sciagnąłem w folderze opisanym jako: "Wave Romantics, Dark Ballads & Underground Rock Classics (1996)" I troche swym brzmieniem przypominają stare Fields Of The Nephilim, The Gathering i wiele innych utrzymanych w tym stylu.

AbrimaaL
Matuzalem
AbrimaaL
Atro City Veschov...

2006-06-01 02:09:13
A jak się te zespoły nazywają?

KostucH
Moderator
KostucH
Wrocław...

2006-06-01 07:34:57
Ponizej masz wszsytkie tytuły:

01 - nick cave & the bad seeds - do you love me
02 - depeche mode - waiting for the night
03 - anne clark - the sitting room
04 - new model army - ballad
05 - the mission - like a hurricane
06 - heroes del silencio - la alacena
07 - christian death - temples of desire
08 - bauhaus - she's in parties
09 - dreadful shadows - funeral procession
10 - girls under glass - reach for the stars
11 - chandeen - mysterious clouds
12 - japan - nightporter
13 - theatre of hate - anniversary
14 - the cult - eddie (ciao baby)
15 - killing joke - love like blood
16 - love spirals downwards - will you fade
17 - das ich - jericho
18 - angina pectoris - disconsolate
19 - joy division - decades
20 - marc almond - tears run rings
21 - wolfsheim - the sparrows & the nightingales
22 - ultravox - vienna
23 - stranglers - strange little girl
24 - and alsothe trees - anchoryard
25 - deine lakeien - lonely
26 - camouflage - where has the childhood gone
27 - violent vision - day by day

AbrimaaL
Matuzalem
AbrimaaL
Atro City Veschov...

2006-06-01 18:50:04
To klasyka lat 80 i 90. Nie znam z tego tylko 6 formacji. Naprawde dobra kompilacja. W sumie największe hity tych zespołów, tylko The Cult mogliby dać "Rain" albo "Brother Wolf Sister Moon". No i przede wszystkim brakuje mi na niej Nephilim i Sisters!:)

KostucH
Moderator
KostucH
Wrocław...

2006-06-01 23:20:21
Wiem, że świetne kapele. Nephili też tam brakuje. A "Rain" The Cult już mam fantastyczna ta ich płyta "Pure Cult".

AbrimaaL
Matuzalem
AbrimaaL
Atro City Veschov...

2006-06-02 00:41:50
Jeśli się nie mylę, to "Pure Cult" to składanka The Best Of... W oryginale utwór Rain jest na płycie "Love"

KostucH
Moderator
KostucH
Wrocław...

2006-06-02 22:09:14
Tak, Poor Cult. Zastanawiam się na jakiej płycie znajde utwór "Temples Of Desire" Christian Death. Kapela zajebista tylko nie moge znaleźć płyty z, którego on pochodzi...wspomożesz bracie forumowiczu?

AbrimaaL
Matuzalem
AbrimaaL
Atro City Veschov...

2006-06-03 00:58:43
Sexy Death God - 1994
Nie znam tej płyty :?

http://www.obskure.com/fr/kro_model.php?n_kro=1630

KostucH
Moderator
KostucH
Wrocław...

2006-06-04 00:01:07
Dzięki Ci wielkie. Bardzo mi Christian Death przypadło do gustu i musze sobie ściagnąc jakieś ich płyty. Zaproponujesz mi jakas?

AbrimaaL
Matuzalem
AbrimaaL
Atro City Veschov...

2006-06-06 17:21:39
Muszę się przyznać, że nie znam Christian Death

Dyskusja na temat artykułu: Kierunek gotyku
Poprzednia 1 | 2
Forum : Encyklopedia