|
AbrimaaL
Matuzalem Posty: 353 Atro City Veschov... |
2006-05-29 00:11:41 FIELDS OF THE NEPHILIM
Jeśli już wspominamy o Nefilim, to wypada wymienić płytę Zoon (1996), jedną z najlepszych, na których zaśpiewał Carl, a że z innymi muzykami, to już mało istotne. SEX PISTOLS to nie jest żaden Punk, równie dobrze ktoś mógłby powiedzieć, że to Black Metal, bo Johnny śpiewał "I am an Antichrist". To po prostu dobry melodyjny rock. |
|
KostucH
Moderator Posty: 6522 Wrocław... |
2006-05-29 20:42:42
No, Fields Of Nephilim to fantastyczna kapela. Poznałem ją stosunkowo nie dawno i bardzo przypadła mi do gustu. Najbardziej podoba mi się ich ostatnia płyta "Mourning Sun". Poprstu rozpływam się przy tej płycie. Robi świetną klime gdy się jej słucha wieczorem bo za dnia to szkoda płyty. "God makes me a cannibal to fix problems like you." |
|
AbrimaaL
2006-05-29 23:17:48
Ja na szczęście znam ten band już kilkanaście lat i powiem, że za każdym słuchaniem odkrywam coś nowego w ich muzyce. SEX PISTOLS to nie jest żaden Punk, równie dobrze ktoś mógłby powiedzieć, że to Black Metal, bo Johnny śpiewał "I am an Antichrist". To po prostu dobry melodyjny rock. |
|
KostucH
2006-05-30 10:54:08
Ja tak mam ale z innymi kapelami. Mimo to Fields robi na mnie piorunujace wrażenie poprstu to jest niezwykłe co oni tworzą. Wyszukuje ostatnio kapel, które grają undergroundowy gotyk. Ci to dopeiro robia muze. "God makes me a cannibal to fix problems like you." |
|
AbrimaaL
2006-05-30 13:23:31
A jakie grupy masz na myśli mówiąc undergound gotyk? Gothic to taka bestia, że żywi się prawie każdym gatunkiem ambitnej muzyki od electro, ambient przez rock do metalu i industrial. Dla mnie jednak najlepszy jest taki zmetalizowany gothic, jak właśnie grają FotN, czy np Tiamat albo Type o Negative i starsze płyty Moonspell. A z mniej znanych grup moje ostatnie odkrycia to NFD - grali tu muzycy Nephilim, oprócz tego Malaise, Suspiria, Draconian, Nosferatu... SEX PISTOLS to nie jest żaden Punk, równie dobrze ktoś mógłby powiedzieć, że to Black Metal, bo Johnny śpiewał "I am an Antichrist". To po prostu dobry melodyjny rock. |
|
KostucH
2006-05-31 22:37:55
Niestety, serdecznie Ciebie przepraszam, że wprowadziłem wbłąd. O czymś innym myślałem, coś innego napisałem w dodatku nie zgodnego z prawdą. Ostatnio poznałem dwa bandy, które sciagnąłem w folderze opisanym jako: "Wave Romantics, Dark Ballads & Underground Rock Classics (1996)" I troche swym brzmieniem przypominają stare Fields Of The Nephilim, The Gathering i wiele innych utrzymanych w tym stylu. "God makes me a cannibal to fix problems like you." |
|
AbrimaaL
2006-06-01 02:09:13
A jak się te zespoły nazywają? SEX PISTOLS to nie jest żaden Punk, równie dobrze ktoś mógłby powiedzieć, że to Black Metal, bo Johnny śpiewał "I am an Antichrist". To po prostu dobry melodyjny rock. |
|
KostucH
2006-06-01 07:34:57
Ponizej masz wszsytkie tytuły: 01 - nick cave & the bad seeds - do you love me 02 - depeche mode - waiting for the night 03 - anne clark - the sitting room 04 - new model army - ballad 05 - the mission - like a hurricane 06 - heroes del silencio - la alacena 07 - christian death - temples of desire 08 - bauhaus - she's in parties 09 - dreadful shadows - funeral procession 10 - girls under glass - reach for the stars 11 - chandeen - mysterious clouds 12 - japan - nightporter 13 - theatre of hate - anniversary 14 - the cult - eddie (ciao baby) 15 - killing joke - love like blood 16 - love spirals downwards - will you fade 17 - das ich - jericho 18 - angina pectoris - disconsolate 19 - joy division - decades 20 - marc almond - tears run rings 21 - wolfsheim - the sparrows & the nightingales 22 - ultravox - vienna 23 - stranglers - strange little girl 24 - and alsothe trees - anchoryard 25 - deine lakeien - lonely 26 - camouflage - where has the childhood gone 27 - violent vision - day by day "God makes me a cannibal to fix problems like you." |
|
AbrimaaL
2006-06-01 18:50:04
To klasyka lat 80 i 90. Nie znam z tego tylko 6 formacji. Naprawde dobra kompilacja. W sumie największe hity tych zespołów, tylko The Cult mogliby dać "Rain" albo "Brother Wolf Sister Moon". No i przede wszystkim brakuje mi na niej Nephilim i Sisters!:) SEX PISTOLS to nie jest żaden Punk, równie dobrze ktoś mógłby powiedzieć, że to Black Metal, bo Johnny śpiewał "I am an Antichrist". To po prostu dobry melodyjny rock. |
|
KostucH
2006-06-01 23:20:21
Wiem, że świetne kapele. Nephili też tam brakuje. A "Rain" The Cult już mam fantastyczna ta ich płyta "Pure Cult". "God makes me a cannibal to fix problems like you." |
|
AbrimaaL
2006-06-02 00:41:50
Jeśli się nie mylę, to "Pure Cult" to składanka The Best Of... W oryginale utwór Rain jest na płycie "Love" SEX PISTOLS to nie jest żaden Punk, równie dobrze ktoś mógłby powiedzieć, że to Black Metal, bo Johnny śpiewał "I am an Antichrist". To po prostu dobry melodyjny rock. |
|
KostucH
2006-06-02 22:09:14
Tak, Poor Cult. Zastanawiam się na jakiej płycie znajde utwór "Temples Of Desire" Christian Death. Kapela zajebista tylko nie moge znaleźć płyty z, którego on pochodzi...wspomożesz bracie forumowiczu? "God makes me a cannibal to fix problems like you." |
|
AbrimaaL
2006-06-03 00:58:43
Sexy Death God - 1994 Nie znam tej płyty :? http://www.obskure.com/fr/kro_model.php?n_kro=1630 SEX PISTOLS to nie jest żaden Punk, równie dobrze ktoś mógłby powiedzieć, że to Black Metal, bo Johnny śpiewał "I am an Antichrist". To po prostu dobry melodyjny rock. |
|
KostucH
2006-06-04 00:01:07
Dzięki Ci wielkie. Bardzo mi Christian Death przypadło do gustu i musze sobie ściagnąc jakieś ich płyty. Zaproponujesz mi jakas? "God makes me a cannibal to fix problems like you." |
|
AbrimaaL
2006-06-06 17:21:39
Muszę się przyznać, że nie znam Christian Death SEX PISTOLS to nie jest żaden Punk, równie dobrze ktoś mógłby powiedzieć, że to Black Metal, bo Johnny śpiewał "I am an Antichrist". To po prostu dobry melodyjny rock. |