|
seth
Anciliae Posty: 8 Poznań |
2007-04-20 11:05:15 Mord
Nie tylko w obronie życia własnego czy bliskich, mogą "uaktywnić się intynkty" mordercy, ale także przy skrajnej nienawiści...Jest to coś co odróżnia nas ludzi od zwierząt, jest to coś co sprawia że jesteśmy najgorszym ze zwierząt. Pomińmy już zabijanie innych ludzi po co człowiek zabija bogu ducha winne zwierzaki...by mieć piękną kolekcje wypchanych głów? Piękne trofea a czemu by nie powiesic także przedstawiciela naszego gatunku? Per aspera ad astra,Carpe Diem,Non omnis Moriar |
|
athanasios
Bicz Posty: 11 Województwo Ś... |
2007-05-19 14:11:28
Polska, Europa, to nie wszystko. W tzw. III świecie, czy jak to nazwać, wcale nie panują takie warunki, jak u nas. I nam wydaje się, że jest badziewnie u nas, ale w porównaniu z taką Afryką mamy tu raj. W pewnych zakątkach świata nadal ludzie się wzajemnie pożerają, a poza tym nie miałabym ochoty trafić do jakiegoś przymusowego obozu pracy w Korei, tam to dopiero potrafią zrobić z człowieka papkę... Śmierć fascynuje mnie bardziej, niż życie i nie ukrywam, że nie miałabym nawet wyrzutów sumienia, gdybym miała kogoś "kropnąć". Ale takie poczynanie musi być dla mnie uzasadnione. Popieram opinię ludzi, którzy wypowiadali się przede mną: są tacy, którzy dadzą się załatwić i są tacy, którzy załatwiają. Coś jak teoria powstania państwa za pomocą przemocy i podboju. I tak samo zgadzam się, że trafiają się ludzie, którzy czują satysfakcję, przyjemność z mordowania, i robią to, aby poczuć swoją siłę, dominować i czerpać z tego ekstazę. Wszystko to jest jedynie moje zdanie i dorzucę jeszcze do niego, że nie podoba mi się sposób, w jaki mass media traktują zarówno seryjnych zabójców, jak i zbrodnie. Jeśli chodzi o Amerykę, to jest do dla mnie już w ogóle przegięcie. Tam się niemal kreuje morderców na gwiazdy, trafiają na okładki, kobiety chcą się im oddać, gazety błagają o wywiady... Również kultura popularna źle podchodzi do wartości życia... Rambo i takie tam... Nie popieram takich rzeczy... Pozdrawiam serdecznie :D nigdy nie oceniam poniżej 5 * 6 - 7 - przynajmniej jest na temat (zwykłe zdjęcie) * 8 - super (posiada klimat) * 9 - 10 - zostajesz oskarżon-a/y o opętanie mnie ]:> (w moim guście) |